Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroen repen (brownies) recept
Citroen repen (brownies) recept

Citroen repen (brownies)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven iets zachter).
Smeer een browniepan in met boter en bestuif het met bloem zodat het gebak makkelijk los laat.

Voor de kost voeg je de gezeefde bloem, suiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en mix het eerst met een vork en daarna met je vingers door de bloem en dergelijke. Het moet een kruimelig geheel worden. (Kinderen vinden dit erg leuk om te doen.)

Doe de mix in de browniepan en druk het een beetje aan met een lepel. Bak het vervolgens 15 minuten. Het moet een beetje goudkleurig worden (pas de tijd in de oven hierop aan). Haal het uit de oven en laat het afkoelen.

De vulling:
Doe de eieren in een komt en klop ze op totdat ze schuimig zijn. Voeg de suiker langzaam toe. Daarna voeg je de citroensap en rasp toe. Roer dit goed door. (Het ruikt nu al heerlijk.)
Mix nu de bloem en de zout door de mix. Doe dit rustig zodat het luchtig blijft.

Giet de vulling over de gebakken korst en bak het 15 minuten (of totdat de bovenkant stevig is) in de oven. Er moeten kleine bubbeltjes aan het oppervlak zitten en de zijkanten moeten licht bruin zijn en een beetje van de kant weg zijn.

Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
Je kan er nog een beetje poedersuiker opdoen als versiering.

Serveersuggesties

Je kunt ook limoenen gebruiken in plaats van citroen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroen repen (brownies) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citroen repen (brownies) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk recept zeker voor herhaling vatbaar!
    Robert gaf dit recept op 15 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven