Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroen- bladerdeegtaart recept
Citroen- bladerdeegtaart recept

Citroen- bladerdeegtaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Leg 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze op kamertemperatuur in ca. 10 minuten ontdooien. Leg 3 plakjes op elkaar. Rol ze op een beetje bloem uit tot een vierkant (ca 29x29 cm)
leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ca. 5t minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de taartring op de deegbodem. Snijd het overtollige deeg er rondom af en neem de taartring van het deeg. Prik de bodem meermalen in met een vork.
Kluts de eidooiers met 1 theelepel koud water. Bestrijk hiermee dun de taartbodem.
Bak het deeg ca. 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
Verwerk de 3 andere bladerdeegplakjes op de zelfde manier, snijd daarbij alleen de uitgesneden deegcirkel voor het bakken in 12 punten en leg ze op het bakblik wat uit elkaar. Bak het deeg op de zelfde temperatuur ca. 10 minuten in het midden van de oven, laat afkoelen
Roer de mascarpone, de kwark, de vanillesuiker, de geraspte citroenschil en het citroensap met de handmixer glad, leg de bladerdeegbodem op een taartschaal.
Bestrijk hem eerst met jam en vervolgens met de mascarpone crème.
Zet ca. 15 minuten in de koelkast.
Leg de bladerdeeg punten kort voor het serveren op de taart en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroen- bladerdeegtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven