Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart met walnoten recept
Chocoladetaart met walnoten recept

Chocoladetaart met walnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden C. Smelt de boter met de chocolade, onder voortdurend roeren, op een zacht vuur. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg er de gehakte walnoten, de suiker, de eidooiers en de bloem onder goed roeren aan toe. Tot slot de stijfgeslagen eiwitten er door spatelen. Schep het mengsel in een springvorm van 22 cm doorsnee (beboterd en met bakpapier bekleed). Bak in het midden van de oven ongeveer 25 minuten. Het midden is dan nog wat vloeibaar. Laat in de vorm bijna helemaal afkoelen. Keer de vorm om en verwijder het bakpapier. Keer weer om en laat de taart een nacht in de koelkast staan, dan is het middendeel ook wat steviger geworden.

Serveersuggesties

Lekker met een schepje rode bessen- of frambozenjam. In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart met walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven