Chocoladetaart met rumroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Beleg de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede en 8 cm hoog) met bakpapier.
  2. Smelt de op laag vuur.
  3. Splits de .
  4. Klop het eiwit met een snufje stijf, voeg daarbij geleidelijk 125 gram toe, klop de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef de , 2 eetlepels en het erboven en spatel het erdoor.
  6. Spatel de vloeibare erdoor.
  7. Strijk het deeg in de vorm.
  8. Bak hem 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  9. Laat hem afkoelen.
  10. Meng 4 eetlepels , de slagroomversteviger en 6 eetlepels .
  11. Klop 800 mililiter stijf voeg daarbij geleidelijk het cacaomengsel toe.
  12. Spatel de erdoorheen.
  13. Snijd de taarbodem in 3 delen.
  14. Strijk de helft van de compote en 1/3 chocoroom op de onderste bodem.
  15. Leg de tweede bodem erop.
  16. Strijk de rest van de compote (op 2 eetlepels na) en 1/3 van de chocoroom erop.
  17. Leg de derde bodem erop.
  18. Bestrijk de taart met de rest van de chocoroom.
  19. Zet hem minstens 1 uur koud weg.
  20. Strijk de rest van de compote door een zeef.
  21. Klop 125 mililiter stijf met 1 eetlepel en doe hem in een spuitzak met grote opening.
  22. Versier de taart met de chocolaatjes en toefjes en de compote.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
128 kcal
6%2048 kcal
Vetten
7 g.
10%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%112 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart met rumroom