Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart met ganache en paaseitjes recept
Chocoladetaart met ganache en paaseitjes recept

Chocoladetaart met ganache en paaseitjes


Ingrediënten


26

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doe de cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer het tot een egaal mengsel.
Doe 250 gram chocolade in een bak en smelt het au-bain-marie.
Doe de boter in een andere kom en klop het in 3 min licht en luchtig met een mixer.
Voeg de basterdsuiker toe en mix het in 3 min romig.
Voeg al mixend één voor één de eieren toe.
Snij het vanille stokje open en schraap het merg eruit.
Voeg dit toe aan het botermengsel.
Mix het nog 1 min.
Roer de gesmolten boter door het cacaomengsel.
Voeg dit mengsel, meel en een mespunt zout in delen toe aan het botermengsel, rustig kloppend.
Schep het beslag in de vorm en bak het ca 1 uur en 15 min in het midden van de oven gaar.
Controleer na 1 uur op gaarheid.
Laat de taart 30 min in de vorm afkoelen, haal hem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Breng de slagroom in een steelpan aan de kook.
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe.
Roer dit door en laat het 10 min staan.
Roer met een garde tot een glad, egaal mengsel.
Laat het in ca 30 min afkoelen, maar roer regelmatig.
Bestrijk de taart helemaal met de ganache.
Halveer de paaseitjes in de lengte en bedek de bovenkant ermee.

Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart met ganache en paaseitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven