Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart recept
Chocoladetaart recept

Chocoladetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een springvorm van 28 cm in. Smelt de chocolade (au bain marie of in de magnetron). Roer de boter door de gesmolten chocolade. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf, doe er op het laatst een beetje zout doorheen. Klop de dooiers met suiker tot een citroenkleurig mengsel. Voeg de bloem hierbij en meng het goed door elkaar. Klop het eigeel/bloem mengsel, het chocolademengsel en 1/3e van de eiwitten door elkaar. Schep de rest van de eiwitten er voorzichtig doorheen. Doe het beslag in de vorm. Zet het 15 minuten in de oven. Haal de taart eruit en laat het nog een kwartiertje staan met aluminiumfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven