Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart recept
Chocoladetaart recept

Chocoladetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Scheid eiwit en dooiers. Sla de eiwitten met vanillesuiker zeer stijf. Roer dooiers met suiker zeer schuimig. Meng bloem, maïzena en bakpoeder en zeef het boven de dooiers. Even doorroeren. Schep de eiwitten er voorzichtig met een lepel door. Vet een springvorm in, leg er vetvrij papier in en doe het beslag er in. Bak de taart 25 minuten en stort hem als hij klaar is op een rooster. Maak het papier nat en trek het eraf. Snijd de taart eenmaal horizontaal door. Maak de pudding zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer boter met de eierdooier schuimig en voeg lepelsgewijs de pudding toe. Klop tot een luchtige crème ontstaat. Strijk de helft op de taartbodem en zet het andere deel erop. Met een deel van de resterende crème rand en bovenkant bestrijken. Wentel de zijkanten door de vlokken. Doe de rest van de crème in een spuitzak en garneer de taart hiermee.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven