Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladeliefde recept
Chocoladeliefde recept

Chocoladeliefde


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vermeng de eierdooiers met de suiker en de boter tot een perfect gladde créme. Voeg al roerende 1 eetlepel rum toe, snufje zout, de bloem, het eiwit dat je hebt opgeklopt tot een witte schuimende massa en de gist totdat je een soort beslag zonder luchtbelen verkrijgt. Beboter een taartvorm en schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in 30 minuten gaar. (ovenstand 160 graden C.). Voor de vulling smelt je de abrikozenconfituur met een paar eetlepels rum in een pannetje. Laat de taart als hij gaar is afkoelen. Snijd de taart overdwars doormidden en smeer de abrikozenconfituur erover uit. Voor het glazuur smelt je de smeltchocolade en een eetlepel poedersuiker in een pannetje. Schenk de gesmolten chocolade over de taart en smeer de chocolade met een spatel uit. Strooi nu de granaatappel vruchtjes over de taart voor je hem aan je partner serveert. Je avond kan niet meer stuk.

Allergenen Informatie

Voor dit chocoladeliefde recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven