Chocoladekersentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in en bestrooi hem met de paneermeel.
  2. Hak 200 gram chocolade grof.
  3. Roer de , 1 zakje , de en een snufje tot een crème.
  4. Roer de er één voor één doorheen.
  5. Meng de met het en roer het kort door het beslag.
  6. Voeg de grofgehakte chocolade toe.
  7. Strijk het beslag in de vorm.
  8. Bak de bodem ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden C.
  9. Laat de bodem in de vorm afkoelen.
  10. Snijd met een mes ca. 1,5 cm van de rand een stukje in.
  11. Schep met een lepel de bodem zo uit dat een rand blijft staan.
  12. Verkruimel 1/3 van de zojuist verkregen cake (de rest is niet meer nodig).
  13. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  14. Roer de op in 6 eetlepels kersensap.
  15. Breng de rest van het kersensap aan de kook met het .
  16. Voeg de toe en breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
  17. Verwijder het stokje en voeg de toe.
  18. Klop de stijf met 1 zakje .
  19. Schep de koekkruimels er voorzichtig doorheen en doe dit door het kersenmengsel.
  20. Strijk de kersenroom koepelvormig over de bodem.
  21. Zet de taart minstens 1 uur koud weg Schaaf met een rasp of dunschiller de rest van de chocolade in dikke krullen.
  22. Verdeel de chocolade over de taart en bestrooi hem voor het serveren met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocoladekersentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waar blijven de kersen dan? er over heen? onder de slagroom ? door de slagroom? Hieruit blijkt weer dat je het zelf niet hebt gemaakt!!!
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
251 kcal
12%4016 kcal
Vetten
15 g.
22%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%128 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladekersentaart