Chocolade-truffelhart

Ingrediënten

+ -
print

Cakebodem:

Voor de vulling:

Afwerking:

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Oven voorverwarmen op 160 graden celsius.

    Recept:
    Maak een cakebeslag van de genoemde ingredienten onder cakebeslag.
  2. Doe het beslag in de vierkante bakvorm en bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 15 minuten of tot de bodem stevig is.
    Steek als de bodem is afgekoeld met de hartvormige steker een hart uit de deegbodem en laat de steker er omheen zitten.
    (de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).

    Doe de in een pannetje en breng het langzaam aan de kook tot de jam vloeibaar is, roer 2 eetlepels likeur erdoor en bestrijk de afgekoelde deegbodem met dit mengsel.

    Klop de halfstijf.
  3. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) en klop de chocolade door de .
  4. Roer de 2 overgebleven eetlepels Grand Marnier erdoor.
  5. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
  6. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  7. Verwijder voor serveren de taartsteker en garneer de taart met gesuikerde rozen.
  8. Bestrooi de taart (eventueel) dun met .
  9. Serveer op kamertemperatuur.

    Gesuikerde rozen:
    Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met fijne tafelsuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
334 kcal
16%3340 kcal
Vetten
21 g.
30%210 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%350 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-truffelhart