Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-roomtaart met kersen recept
Chocolade-roomtaart met kersen recept

Chocolade-roomtaart met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden C. Klop de eieren, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout in 8 minuten tot een schuimend geheel. Blijf nog even kloppen en giet de olie er in een dun straaltje bij. Mix het chocolade-puddingpoeder met het bakpoeder en voeg het aan het deegmengsel toe. Roer het geheel nog een keer kort door. Strijk het deeg egaal in de (ingevette vorm). Bak de taartbodem 35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de taartbodem daarna goed afkoelen. Laat de kersen uitlekken en vang het sap daarbij op. Vul het kersensap aan met water tot 400 mililiter. Roer het vanillepuddingpoeder door 6 eetlepels kersensap. Breng het overige sap aan de kook en voeg het vanillepuddingmengsel eraan toe. Breng het sap hierna nogmaals aan de kook. Voeg de kersen toe en laat het geheel daarna afkoelen. Klop 200 gram slagroom stijf en voeg al kloppend 1 zakje slagroomversteviger toe. Roer de kwark, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger door elkaar. Voeg de slagroom aan dit mengsel toe. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Strijk de helft van het kwarkmengsel op de onderste bodem. Verdeel de kersencompote over het kwarkmengsel. Strijk de andere helft van het kwarkmengsel op de kersencompote en leg de tweede bodem er vervolgens bovenop. Zet de taart 1 uur in de koelkast. Klop 200 gram slagroom stijf en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart tenslotte met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-roomtaart met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven