Chocolade-perentaart met schuim

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in en strooi er overheen.
  2. Laat de uitlekken.
  3. Hak de chocolade grof, smelt 100 gram chocolade au bain marie en laat 5 minuten afkoelen.
  4. Splits 2 eieren.
  5. Roer 125 gram boter, 100 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème.
  6. Roer er na elkaar de gesmolten boter, de eidooiers en 2 eieren een voor een doorheen.
  7. Meng de , de en het door de .
  8. Roer het met de kort door het beslag.
  9. Bekleed de taartvorm met het deeg.
  10. Druk de halve met de platte kant naar beneden lichtjes het deeg in.
  11. Bak de taart ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  12. Klop 2 eiwitten met een snufje zout stijf.
  13. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 125 gram suiker toe.
  14. Bestrijk de taart rijkelijk met eiwit.
  15. Laat 1 cm vrij aan de rand.
  16. Bak de taart ca. 25 minuten verder in de oven op dezelfde temperatuur.
  17. Smelt 50 gram chocolade, druppel de chocolade met een lepel over de taart.
  18. Garneer met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
59 kcal
2%944 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-perentaart met schuim