Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-kersengebak recept
Chocolade-kersengebak recept

Chocolade-kersengebak


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm, ca 3,5 cm diep) in met boter en bestrooi met bloem.
Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze.
Hak de chocolade grof en houd 2 eetlepels apart voor versieren.
Klop 350 gram boter, vde suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig met de mixer.
Roer de eieren er één voor één doorheen. Meng 450 gram bloem met het bakpoeder en roer het bloemmengsel er portiegewijs doorheen. Spatel de chocolade erdoor. Verwarm de oven voor tot 200 gaden celsius.
Strijk het beslag in een bakblik en verdeel de kersen er overheen.
Bak ca. 35 minuten in de oven en laat afkoelen.
Verwarm de jam en bestrijk hiermee de kersen. Klop de slagroom stijf en voeg hierbij geleidelijk de 2 zakjes vanillesuiker toe.
Bestrooi de slagroom met de overige chocolade. Bestrooi het gebak voor het serveren met de poedersuiker en geef de slagroom erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-kersengebak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven