Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chocolade karameltaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng voor de bodem alle ingrediënten door elkaar.
Maak er een ‘tegel’ (dat rolt straks makkelijker) van, pak het in plastic en laat het rusten.

Verwarm de oven op 180 graden.
Leg een bakpapier in je springvorm.
Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed je spring vorm.
De opstaande rand hoeft niet zo hoog, 2 á 3 cm is voldoende
Bak de taartbodem in 25 minuten gaar (op het rooster, in het midden van de oven)

Terwijl de taartbodem afkoelt ga je karamel maken als volgt:

• Smelt in een steelpan de 60 gram boter op een laag vuur.
• Roer hier de bruine suiker door en het ‘snufje’ zout.
• Als de suiker is opgelost voeg je de inhoud van het blik gecondenseerde melk toe.
• Laat het geheel, onder regelmatig roeren, inkoken (PAS OP, dit is heet! )
• Als het een dikke massa is giet je het uit over de taart bodem en je strijkt het glad.
• Dit geheel moet minimaal een nacht staan om uit te harden (als je een taartstolp hebt kan het prima buiten de koeling).

De volgende dag
• Smelt de melkchocolade au bain marie.
• Giet de chocolade over de karamel en strijk het glad.
• Dit heeft minimaal een uur nodig om uit te harden, het kan, indien je ruimte hebt, in de koeling, wel afdekken.

• Vouw een klein puntzakje van een stuk vetvrij papier.
• Smelt de witte chocolade au bain marie.
• Giet het in het kleine puntzakje.
• Knip het puntje eraf.
• Garneer de taart met de witte chocolade ( PAS OP het is heet!)

Tip voor de garnering, teken een kruis en verbind dit met lijnen, je creëert dan een spinnenweb.
De taart is nu klaar.

Serveersuggesties

De taart met de karamel moet op een dag/avond gemaakt worden. De chocolade en de decoratie doe je de tweede dag i.v.m. het uitharden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade karameltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven