Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-hazelnoottaart recept
Chocolade-hazelnoottaart recept

Chocolade-hazelnoottaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een keukenmachine, de hazelnoten, bloem en boter toe tot het geheel op broodkruimels lijkt.
Voeg de poedersuiker, de eidooier en het water toe en meng tot tot het deeg een bal vormt.
Wikkel het in plastic folie en zet het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een ingevette vorm mee (18 x 18 cm).
Bekleed het deeg met bakpapier, vul de vorm met gedroogde bonen en bak de taartbodem 20 minuten in de oven. Verwijder na een kwartier de bonen en het bakpapier.
Haal de vorm uit de oven en zet de temperatuur op 150 graden celsius.
Smelt de chocolade en de boter ca. 5 minuten in de magnetron op een lage stand, of (au bain marie) en roer glad.
Klop in een andere kom de eieren,veidooiers en basterdsuiker en schep dit door het chocolademengsel. Schenk de vulling in de taartbodem en bak 10-1 5 minuten, tot de vulling gestold is. Bestrooi met de hazelnoten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-hazelnoottaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven