Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade eitjestaart recept
Chocolade eitjestaart recept

Chocolade eitjestaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelantine in ruim kokend water. Smelt de chocolade au bain marie en laat deze afkoelen. Bekleed een springvorm met lange vingers en besprenkel ze met de helft van de grand marnier. Splits de eieren en bewaar 2 eiwitten. Klop de eidooiers samen met de poedersuiker tot een romig en luchtig mengsel. Schep de mascarpone door het eidooiermengsel. Verwarm de rest van de grand marnier, maar laat het niet koken. Los de gelantine op in de grand marnier en roer dit als het wat lobbig is geworden door het mascarponemengsel. Schep circa 1/3 deel van het mascarponemengsel in een andere schaal en roer de gesmolten chocolade erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom door het mascarponemengsel en spatel daarna heel voorzichtig de eiwitten erdoor. Schenk een laag van het mascarponemengsel op de lange vingers en daarop een laag chocolademascarpone. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Druk na circa 1 uur de chocolade eitjes in de taart.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocolade eitjestaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven