Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade cake recept
Chocolade cake recept

Chocolade cake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
Vet het cakablik in en bestrooi deze met paneermeel.
Scheid de eieren.
Klop eerst het eiwit stijf.
Klop dan het eigeel in een aparte kom luchtig.
Voeg de boter toe en klop dit tot een gladde massa.
Voeg de bruine en vanillesuiker toe en ook de honing.
Smelt 50 gram bruine en 30 gram witte chocolade en voeg dit aan het mengsel toe.
Dan de bloem toevoegen. Mix dit op een lage stand door elkaar.
Als laatste meng je met een spatel de eiwitten en ook nog de laatste chocolade erbij.
Doe alles in het cakeblik en bak in het midden van de oven op 160 graden celsius in 60 tot 70 minuten gaar.
Dit kan je controleren door met een prikkertje in de cake te prikken. Is deze schoon dan is de cake klaar.
De cake zo ver mogelijk laten afkoelen voor u hem uit het blik haalt.

Serveersuggesties

Eerst alles afwegen en klaar zetten voor je gaat beginnen. En zorg dat alle materialen vet vrij zijn anders kun je geen eiwit stijf kloppen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven