Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Choco-whiskycake recept
Choco-whiskycake recept

Choco-whiskycake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de boter in stukjes. Hak de chocolade in stukjes. Klop de eieren luchtig in een kommetje. Vet een cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier. Smelt de boter met chocolade, suiker, water, whisky en koffie in een steelpan en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Schep het mengsel in een kom en laat het afkoelen. Voeg de gezeefde bloemsoorten en cacaopoeder toe en meng het goed door elkaar. Voeg de eieren toe en meng het nogmaals goed door elkaar. Schep het mengsel in de cakevorm. Verwarm de oven voor op 160 graden C. en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten bruin en gaar. Laat de cake 30 minuten in de vorm rusten en stort hem dan op een rooster.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit choco-whiskycake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven