

Cheesecake van zure room met honingabrikozen
- Nederland
- Taart en gebak
- 4 portie(s)
- 20 minuten
- 1 uur en 10 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- VOOR DE BODEM:
- 200 gram volkoren biscuits
- 85 gram ongezouten boter, gesmolten
- VOOR DE CHEESECAKE EN VULLING:
- 500 gram ricotta
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 4 grote eieren
- 1 theelepel vanille-essence
- 225 gram zure room
- VOOR DE HONINGABRIKOZEN:
- 175 gram gedroogde abrikozen, gehakt
- 4 eetlepels honing
- 1eetlepel citroensap
- 55 gram gehakte walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 150 graden. Meng voor de cheesecake de ricotta met de helft van de suiker, klop 1 voor 1 de eieren erdoor en dan de vanille. Schenk in de bodem en zet op de bakplaat
Bak 1 uur in de oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten staan.
Roer de rest van de suiker door de zure room en schenk over de cheesecake. Zet de taart nog 5 minuten in de oven, haal hem eruit en laat afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast
Doe voor de honingabrikozen de gehakte abrikozen in een pan met de honing, het citroensap en de walnoten. Verhit op laag vuur tot de honing smelt. Snijd de taart in punten en schep de abrikozen erover. Serveer de abrikozen warm of koud.
Meer Recepten
- Bosbessen-kwarkgebakjes4 porties
45 minuten
bettyvandijk - Vijgen cheesecake12 porties
15 uur
elsa - Koek met perziken en zure room12 porties
1 uur
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit cheesecake van zure room met honingabrikozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Taart en gebak
- Cheesecake van zure room met honingabrikozen