Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cheesecake repen met karamel recept
Cheesecake repen met karamel recept

Cheesecake repen met karamel


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 180 graden. Hak de amandelen in kleine stukjes in een keukenmachine of met een scherp mes. Bedek de hele binnenzijde van de bakvorm met bakpapier. Hak of verkruimel de pepernoten fijn. Roer de gesmolten boter door het pepernotenkruim. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en bak 5 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Mix ondertussen de roomkaas en de rum in kom romig. Voeg de vanille toe. Mix in een andere kom de 50 ml slagroom, ei en suiker tot een licht en zacht mengsel. Voeg dit mengsel bij de roomkaas en mix tot een egale massa. Giet het cheesecake mengsel over de bodem en verdeel gelijkmatig. Tik een paar keer tegen de zijkant van de bakvorm om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Zet de cheesecake 50 minuten in de oven. Mochten er luchtbellen bovenop ontstaan dan kun je die als de cake op de helft van de baktijd is doorprikken. Als de cake mooi goudbruin is zet je de oven op een kier en laat je hem 20 minuten in de oven afkoelen. Haal hem daarna uit de oven en laat volledig afkoelen. Dek de cheescake af met een schone theedoek.

Maak de karamelsaus: verwarm 20 ml water met 75 gr suiker en de golden syrup in een pannetje zonder te roeren. Zodra het een licht bruine kleur heeft haal je de pan van het vuur. Klop het mengsel langzaam een paar keer door en schenk de slagroom er bij en klop nogmaals een aantal keer snel door tot de karamel een egale kleur heeft. Zet het mengsel terug op het vuur en roer de fijne amandelen er door. Laat op zacht vuur 3 tot 5 minuten iets indikken. Laat het mengsel ietsjes afkoelen en giet daarna over de cheesecake. Zet de taart in de koelkast en laat volledig afkoelen Snijd de cheesecake met karameltopping in gelijke stukken.

Serveersuggesties

Voor een kindvriendelijke versie laat je de rum achterwege.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cheesecake repen met karamel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven