Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cheesecake recept
Cheesecake recept

Cheesecake


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Voor de bodem:
Maal de koekjes in een keukenmachine. Als je die niet hebt, doe ze dan in een theedoek, vouw die dicht en rol de koekjes fijn met een wijnfles of deegroller.
De boter smelten en doe daarna je koekkruim er in.
Druk dit mengsel in een springvorm en doe deze in de koelkast.
Ondertussen maak je het cheese-mengsel.

Het cheese-mengsel:
Roer de roomkaas met de suiker met een lepel zacht.
Je neemt een vanille stokje en maakt een snee in het midden van het stokje. Je ziet allemaal zwarte korreltjes, die ga je er af schrapen en doe je het bij het kaasmengsel.
Breek de chocolade en smelt deze in een pannetje.
Doe de choco bij de kaas en roer het lekker door elkaar.
Voeg een kneepje citroensap toe voor de smaak. Proef veel tussendoor. Dit is erg belangrijk.

Het eiwit en eigeel scheiden.
Klop het eiwit stijf.
Klop de slagroom in een kom net voorbij lobbig, nog net niet stijf.
Doe de roomkaas en het stijfgeslagen eiwit bij de slagroom. Roer dit voorzichtig door elkaar.
Doe het cheese-mengsel in de vorm

Stop deze 24 uur in de koelkast om op te stijven.
De volgende dag heb je een lekkere cheesecake,
Smeer tenslotte de frambozencoulis op de taart.

Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cheesecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Cheesecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hallo Smoelum, Onlangs heb ik uw Cheesecake gemaakt en die was zeker erg lekker. Had er nog wel een vraag over. In het recept staat dat de cheesecake na bereiden 24 uur in de ijskast moet. Ik had z... Lees reactie
    Bob gaf dit recept op 1 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven