Cake met chocolade en pruimen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een tulbandvorm (ca 2,5 liter) of een taartblik (ca. 2,5 liter) in.
  2. Bestuif de vorm met .
  3. Klop de , de , de en een snufje tot een crème.
  4. Klop de er een voor een doorheen en roer de erdoorheen.
  5. Voeg het en het toe aan de .
  6. Roer het meel portiegewijs door de .
  7. Doe het beslag in de vorm.
  8. Bak de cake ca 1 uur en 15 minuten in de tulbandvorm of 1 uur in de taartvorm in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  9. Laat de cake afkoelen.
  10. Breek de chocolade in stukken, verhit de chocolade op een laag vuur en roer de slagrom en het palmvet erdoorheen.
  11. Zet hem ca. 30 minuten in de keolkast totdat hij stroperig is.
  12. Wel regelmatig doorroeren.
  13. Verdeel de chocolade over de cake en zet hem 3 uur in de koelkast.
  14. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  15. Roer het door 6 eetlepels sap.
  16. Kook de rest van het sap met het , het kaneelstokje en de sinaasappelschil.
  17. Roer het aangemaakte erdoorheen en breng het sap kort aan de kook.
  18. Voeg de eraan toe.
  19. Strooi de cacao over de cake.
  20. De kunnen zowel warm als koud bij de cake geserveerd worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • advocaat en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
296 kcal
14%7104 kcal
Vetten
20 g.
29%480 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%360 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cake met chocolade en pruimen