Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cake recept
Cake recept

Cake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eieren scheiden en in 2 verschillende kommen doen.
Eiwitten met een beetje suiker stijf slaan.
Eierdooiers met de rest van de suiker schuimig kloppen.
Boter smelten (niet laten koken!). Dat is makkelijker omkloppen.
Boter en eierdooiermengels bij elkaar gooien en kloppen.
1/2 glas melk door het mengsel doen.
Bakmeel erdoor kloppen.
Als laatste de vanillesuiker en de stijfgeslagen eiwitten erbij toevoegen. En dit niet mixen maar omspatelen/roeren! Anders heb je kans dat de cake sneller instort als je klaar bent.
De oven voorverwarmen op 150 graden celsius. Bakvorm invetten met boter en met meel bestuiven.
Beslag in de vorm gieten en een uur in de oven laten staan. Controle met een sateprikker o.i.d. Is deze schoon als hij eruit komt, dan is de cake gaar. Even in de vorm laten afkoelen en daarna eruit schudden.

Serveersuggesties

Eventueel voor een extra smaak kan je er een klein beetje rum (aroma) doorheen gieten. Of een ander soort aroma, meestal doe ik dat in plaats van de vanillesuiker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven