Brownies

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  2. Bakvorm invetten en bestrooien met .
  3. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
  4. in stukken breken.
  5. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en smelten, regelmatig roeren.
  6. Van vuur af , en door roeren.
  7. en door chocolademengsel roeren.
  8. één voor één al roerend toevoegen.
  9. Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
  10. In midden van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken.
  11. Binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog.
  12. Brownie ca. 30 minuten in vorm laten afkoelen.
  13. Zijkanten lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten.
  14. Bakpapier verwijderen en brownie verder laten afkoelen.
  15. Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.
25
25
25

Variaties op Brownies

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Brownies
VariatieAantalGang
Brownies14Taart en gebak
Chocolade brownies2Taart en gebak
Smeuige brownies1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en boter of margarine
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel en bloem
  • suiker, basterdsuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade, roomboter, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
397 kcal
19%3176 kcal
Vetten
16 g.
23%128 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%32 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%128 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brownies