Brownies
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Brownies recepten
- Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Smelt de chocolade, samen met de in een pan.
Klop de met het vanillemerg 5 minuten.
Voeg al mixend de basterdsuiker toe.
Schenk al mixend het chocolademengsel erbij.
Spatel de , cacao en er door.
Schep het in een vorm.
Bak deze 25 minuten in de oven.
Laat het 3 uur afkoelen.
Rooster de noten 3 minuten.
Breng 100 milliliter water met de in een pan aan de kook.
Laat dit karameliseren.
Voeg de toe en roer dit in 8 minuten tot gladde massa.
Voeg de noten toe.
Schenk over de cake.
Ook lekker om te maken
Variaties op Brownies
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Brownies | 14 | Taart en gebak |
Chocolade brownies | 2 | Taart en gebak |
Brownies to die for | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3460 kcal | 173% | 3460 kcal |
Vetten | 224 g. | 320% | 224 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 470 g. | 181% | 470 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |