Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bretonse Appeltaart recept
Bretonse Appeltaart recept

Bretonse Appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in de keukenmachine de basterdsuiker met de boter, een mespunt zout en een half ei. Doe daarna de bloem en het bakpoeder erbij, kneed tot een samenhangend deeg en laat even rusten in de koelkast.

Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng het vanillemerg met de fijne suiker, de 2 eieren, de dooiers en de gesmolten boter. Schep de blokjes appel om met de ma´zena.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi een werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 27 centimeter doorsnede, en bekleed hiermee de bakvorm. Rol de amandelspijs uit tot een ronde lap en ongeveer 23 centimeter en leg dit op het deeg. Verdeel de appelblokjes over de amandelspijs en schep met een lepel het ei-vanillemengsel erover, zodat alle blokjes bedekt zijn.

Bak in de oven in 1 uur en 15 minuten gaar. Controleer met een prikker: als het er schoon uitkomt is de taart klaar. Verwarm de jam en bestrijk met een kwastje de bovenkant van de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bretonse appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven