Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boterkoek voor een zandtaartvorm van 20 cm recept
Boterkoek voor een zandtaartvorm van 20 cm recept

Boterkoek voor een zandtaartvorm van 20 cm


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem, roomboter, suiker, zout en citroenschil in een kom doen. De roomboter klein snijden. Alles vlug kneden tot een gelijkmatig deeg.
Deeg 15 min. in de koelkast bewaren. De vorm beboteren en met bloem bestuiven.
Het deeg in de vorm leggen en oppervlakkig ruiten er indrukken. Het rooster op de middelste richel schuiven en de vorm erop plaatsen.
De koek in een warme maar niet te hete oven op 160ºC. Lichtbruin en bijna gaar laten worden in 30 min. Halverwege de tijd de koek, behalve de rand, met ei bestrijken. De koek voor het keren even laten opstijven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boterkoek voor een zandtaartvorm van 20 cm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven