Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boterkoek met gember recept
Boterkoek met gember recept

Boterkoek met gember


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, suiker en zout boven een kom. Doe de boter erbij. Snijd de boter met 2 tafelmessen zo snel mogelijk in hele kleine stukjes. Snijd ze steeds kleiner door de bloem heen. Voeg de gember toe.
Kneed alles snel met koude handen tot een deegbal, Druk het deeg in een boterkoekvorm (15 cm doorsnede)
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei.
Maak met de punt van een scherp mes een mooi patroon in de koek.
Zet de vorm ca. 30 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat de koek afkoelen in de vorm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boterkoek met gember recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven