Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boterbloempjes recept
Boterbloempjes recept

Boterbloempjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gist in een kom brokkelen en met de melk gladroeren. De bloem met de kaneel erop zeven en met de boter, het zout en de suiker tot een glad deeg kneden. Afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ± 30 min. laten rijzen. Voor de vulling de boter met de kaneel en de vanillesuiker door de amandelspijs kneden. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden. In twee stukken verdeln en elk stuk uitrollen tot een rechthoek van ± 30 x 36 cm. Met vulling bestrijken. De beide stukken in de lengte dubbelklappen en in 4 cm brede stukken snijden. In elk stuk aan één van de lange zijdes een aantal kleine inkepingen maken. De uiteinden naar het midden vouwen en de stukken in een cirkel op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Afgedekt nogmaals ± 30 min. laten rijzen. De oven voorverwarmen op 225°C. De deegstukken bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met amandelschaafsel. Midden in de oven ± 10 min. bakken.

Allergenen Informatie

Voor dit boterbloempjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven