Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bosbessenpirogs recept
Bosbessenpirogs recept

Bosbessenpirogs


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gist in enen kom brokkelen en met de melk gladroeren. Met het ei, de suiker, de boter en de gezeefde bloem tot een glad deeg kneden. Het deeg afgedekt met een vochtige doek +- 30 min. op een warme plaats laten rijzen. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals goed kneden. In twee stukken verdelen. Van een stuk een grote bol maken en van het andere stuk zes kleine bolletjes maken. De grote bol op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een cirkel van +- 30 cm. De kleine bolletjes uitrollen tot cirkels van 10 cm. De ingrediënten voor de vulling vermengen. Zo over de stukken verdelen dat de vulling over een helft wordt uitgestreken. De randen vrij laten. De cirkels dubbelklappen. De randen met een vork decoratief vastdrukken. De pirogs op twee met bakpapier bedekte bakplaten leggen en afgedekt nog 20 - 30 min. laten rijzen. De oven voorverwarmen op 225°C. De pirogs bestrijken met losgeklopt ei en bestrooien met suiker. De kleine pirogs midden in de oven +- 15 min. bakken, de grote pirog onder in de oven +- 20 min. bakken.

Allergenen Informatie

Voor dit bosbessenpirogs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven