Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bosbessen-kwarkgebakjes recept
Bosbessen-kwarkgebakjes recept

Bosbessen-kwarkgebakjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 100 gram kwark, 200 gram bloem, de melk, de olie, 1 eidooier, 50 gram suiker en en een snufje zout met de mixer doorheen tot een glad deeg.
Strooi wat bloem op het werkblad, leg het deeg erop en vorm er een rol van. Snijd de rol in ca. 12 gelijke stukken en maak er met bloem bestoven handen ballen van. Werk met 2 bakblikken en bekleed ze met bakpapier. Leg op elk bakblik op geruime afstand van elkaar 6 deegballen en druk ze plat (ca. 10 cm doorsnede).
Roer de zure room, 150 gram kwark, 1 ei, de custard en 50 gram suiker kort door elkaar. Verdeel het mengsel over de deegcirkels en laat hierbij de rand vrij. Verdeel de bosbesen er overheen (in bevroren toestand in geval van diepvriesbessen).
Zet de bakblikken na elkaar ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Bestuif de gebakjes voor het serveren met poedersuiker. Versier de gebakjes met yoghurt en citroenmelisse.

Serveersuggesties

Lekker als toefje op de taart zijn kwark en yoghurt met stijfgeklopt eiwit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bosbessen-kwarkgebakjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven