Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bokkenpotentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


BODEM
Breek de koekjes per 3 4 stuks in je handen en maak zo klein mogelijk en doe ze in een kom.
Maak met de achterkant van een lepel de koekstukjes helemaal klein zodat het echt zo fijn als paneermeel is.
Smelt in een pannetje op laag vuur de roomboter.
Voeg als de boter helemaal vloeibaar is de kruimels toe en roer door elkaar.
Doe de boter met kruimels in de taartvorm en verdeel dit over de bodem met de achterkant van de lepel, druk goed en stevig aan.
Zet de taartvorm met bodem in de koelkast.

VULLING
Pak de bak voor het maken van de slagroom.
Doe de slagroom, klopfix en de vanillesuiker in de kom.
Klop met de mixer op de hoogste stand totdat de slagroom stevig is.
Pak de pakjes bokkenpootjes en snij de bokkenpootjes door het zachte gedeelte doormidden (je houdt een aantal bokkenpootjes over).
Gooi het de kruimels die het geeft niet weg.

TAARTOPMAAK
Haal de taartvorm met koekbodem uit de koelkast
Leg de bodem helemaal vol met 1 laag bokkenpootjes (chocolade naar boven)
Verdeel de helft van de slagroom over de laag bokkenpootjes
Leg op de slagroom weer een laag bokkenpootjes
Verdeel de rest van de slagroom over de bokkenpootjes
Gooi de kruimels van de bokkenpootjes over de slagroomlaag.

Dek de vorm af en laat minimaal 3 uur in de koelkast beetje opstijven.

Serveersuggesties

Verdeel eventueel naar smaak wat advocaat over de bokkenpootjes. Je kan de taart natuurlijk versieren met chocoladehagel of iets dergelijks.

Allergenen Informatie

Voor dit bokkenpotentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven