Bokkenpotentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van FreddyL
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Taartvorm
Bereidingswijze
- BODEM
Breek de per 3 à 4 stuks in je handen en maak zo klein mogelijk en doe ze in een kom.
Maak met de achterkant van een lepel de koekstukjes helemaal klein zodat het echt zo fijn als paneermeel is.
Smelt in een pannetje op laag vuur de .
Voeg als de boter helemaal vloeibaar is de kruimels toe en roer door elkaar.
Doe de boter met kruimels in de taartvorm en verdeel dit over de bodem met de achterkant van de lepel, druk goed en stevig aan.
Zet de taartvorm met bodem in de koelkast.
VULLING
Pak de bak voor het maken van de .
Doe de , klopfix en de in de kom.
Klop met de mixer op de hoogste stand totdat de stevig is.
Pak de pakjes bokkenpootjes en snij de bokkenpootjes door het zachte gedeelte doormidden (je houdt een aantal bokkenpootjes over).
Gooi het de kruimels die het geeft niet weg.
TAARTOPMAAK
Haal de taartvorm met koekbodem uit de koelkast
Leg de bodem helemaal vol met 1 laag bokkenpootjes (chocolade naar boven)
Verdeel de helft van de over de laag bokkenpootjes
Leg op de weer een laag bokkenpootjes
Verdeel de rest van de over de bokkenpootjes
Gooi de kruimels van de bokkenpootjes over de slagroomlaag.
Dek de vorm af en laat minimaal 3 uur in de koelkast beetje opstijven.
Variaties op Bokkenpotentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bokkenpotentaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 264 kcal | 13% | 2640 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |