Boerenappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Was de en verdeel ze in partjes in de schil.
  2. Doe ze in een schaal en sprenkel er gelijk op.
  3. Voeg dan de gewassen , de , de suiker, de , de en de noten erbij en hussel alles goed doorelkaar.
  4. Laat de vulling lekker intrekken.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  6. en vet een vorm van 24 cm doorsnede in.
  7. Maak het deeg volgens aanwijzing verpakking en rol er met de deegrol een grote lap van.
  8. Bekleed hiermee de bodem en de randen.
  9. Verdeel de over de bodem en schik de vulling over het deeg.
  10. Druk de appelschijfjes iets in het deeg, maar zorg dat de schil aan de bovenkant zichtbaar blijft.



    Rol het bladerdeeg uit en maak er mooie smalle repen van met kleine inkepingen.
  11. Leg deze in ruitvorm op de vulling en bestrijk met losgeklopt .



    Bak de tarrt in 1 uur goudbruin en gaar.
  12. Bestrijk de taart met .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Boerenappeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boerenappeltaart
VariatieAantalGang
Boerenappeltaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in muesli
  • mix voor appeltaart en muesli kan sporen bevatten van gluten en Allergie in plakken bladerdeeg
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in muesli
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter, custard, plakken bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • muesli kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard en plakken bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%2900 kcal
Vetten
11 g.
17%110 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
19%30 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
14%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%390 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenappeltaart