Bladerdeeg-pruimentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de velletjes 8-10 minuten op kamertemperatuur komen.
    leg 5 velletjes over elkaar op een met bestoven werkblad en rol het deeg uit tot een vierkant van ca. 28x28 cm.
  2. Steek er met een springvormring (ca. 28 cm doorsnede)
    een grote cirkel uit.
  3. Verwerk de overige velletjes op gelijke wijze.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg de bladerdeegcirkels erop.
  5. prik er met een vork gaatjes in.
  6. Bestrijk ze met 1 theelepel water.
  7. Bestrooi 1 bodem met de en 1 bodem met de .
  8. Bak na elkaar 12-15 minuten in de oven.
  9. Laat afkoelen.
    Klop de stijf en klop beetje bij beetje de en de versteviger erdoorheen.
  10. Snijd de bodem met in 12 taartpunten, leg de bodem met op een taartbord en verdeel er de pruimenjam overheen.
  11. Doe de in een spuitzak met middelgrote spuitmond en verdeel de in toefjes dicht naast elkaar over de jam.
  12. Leg de bladerdeegtaartpunten erop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
183 kcal
9%2196 kcal
Vetten
8 g.
11%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeeg-pruimentaart