Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Biscuitdeeg recept
Biscuitdeeg recept

Biscuitdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zorg dat alles klaarstaat voordat je aan het deeg begint.
Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet een springvorm in en bestuif hem met poedersuiker. Leg een vel bakpapier klaar en leg dat straks op de bakplaat onder de springvorm voor het geval dat deze lekt.
Weeg de hoeveelheden bloem en maïzena af, zeef ze en zet dit gereed voor gebruik.
Zet een pan water op het vuur waar de beslagkom au bain-Marie in gezet kan worden. Verwarm dit alvast tot 50 à 60ºC.
Breek de eieren in een hoge beslagkom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en plaats de beslagkom au bain-Marie. Klop met de handmixer het suiker-eimengsel schuimig terwijl de temperatuur langzaam oploopt. Blijf kloppen totdat het mengsel ca. 35ºC is. Test dit door een vinger in het beslag te steken. Dit moet lauw aanvoelen. Het beslag is nu mooi egaal geel en schuimig en druipt als linten van je gardehaken. Totaal duurt dit au-bain-Marie-kloppen ongeveer 10 min.
Neem de beslagkom uit de bain-Marie en schep met een houten spatel rustig het gezeefde meel eronder. Roer alle klontjes eruit.
Giet dit beslag in de springvorm en plaats hem in de voorverwarmde oven op de bakplaat in het midden.
Bak de biscuitdeeg af in ca. 30 à 35 min. bij 160ºC.
Eventueel kun je 10 minuten voor het einde van de baktijd de temperatuurinstelling verlagen tot 150ºC.
Neem de vorm uit de oven en laat hem 2 minuten afkoelen.
Snijd dan met een dun en scherp mes de rand van de biscuitdeeg los van de springvorm. Ondanks je goede zorgen zal deze toch nog wel plaatselijk een beetje plakken.
Ontgrendel de springvorm en neem voorzichtig de rand weg.
Laat het deeg nog enkele minuten verder afkoelen. Snijd dan rondom het deeg los van de bodem van de vorm. Neem een voldoende grote schaal. Leg die onderste boven op de biscuitdeeg en draai het geheel weer om zodat de schaal nu onder staat en de bodem van de vorm boven.
Neem voorzichtig de bodem van de springvorm eraf en laat verder afkoelen en uitwasemen.

Na ’n uurtje is de biscuitdeeg gereed voor verdere bewerking tot een taart van je keuze of iets dergelijks.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit biscuitdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven