Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bastognecake recept
Bastognecake recept

Bastognecake


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden C. Vet de bakvorm in. Aangegeven hoeveelheid boter in blokjes snijden en het dan samen met de suiker mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel en de eieren erbij doen. Mixen tot het een glad beslag is. Daarna verkruimel je de bastogne koekjes, die je er dan door heen roert. Bak de cake in ongeveer een uur gaar. Laat de cake, als hij uit de oven komt, eerst even afkoelen. Snijd hem daarna horizontaal doormidden. Meng de poedersuiker met het losgeklopte eiwi en de cacaopoeder door elkaar tot een glad mengsel. Strijk dat dan op de onderste helft van de cake. Doe de bovenste helft er weer op en bestrijk de bovenkant ook met wat glazuur. zet hem daarna een tijdje in de koelkast. Smullen maar!

Serveersuggesties

Ook is het lekker om er toefjes slagroom op te spuiten. Wel eigen geklopte natuurlijk.

Allergenen Informatie

Voor dit bastognecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bastognecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Hoe lang moet het in de oven?
    Aimplay gaf dit recept op 8 september 2013 3 uit 5 sterren
  • Goed recept! Ik heb er zelf nog abrikozen aan toegevoegd voor een beetje een natuurlijke smaak en ik heb zoute boter gebruikt. Viel zeer in de smaak bij mijn gasten!
    Floor gaf dit recept op 7 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven