Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banoffee pie recept
Banoffee pie recept

Banoffee pie


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Zet de ongeopende blikjes melk in een grote pan heet water met het deksel erop. Laat dit minimaal twee uur sudderen en zorg ervoor dat de pan niet droogkookt door hem af en toe aan te vullen met wat heet water.
Verkruimel de koekjes en meng deze met de zachte boter tot een plakkerig mengsel. Stort dit op de bodem van een springvorm en druk de laag aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om hard te worden
Haal de blikjes melk uit de pan en als ze wat zijn afgekoeld kun je ze open maken. Wat nu in het blikje zit, is dulche de leche, hele zachte toffee.
Snijd de bananen in plakjes en leg deze op de taartbodem.
Bedek de plakjes met een dikke laag toffee.
Sla de slagroom stijf, eventueel met een zakje klopfix, en spreid dit uit over de taart. Werk de taart af door er wat cacao over te zeven.

* Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt, meestal staat het bij de oosterse kookspullen.
Om de taart minder zoet te maken, kun je ook biscuitjes gebruiken voor de bodem.
Doe voorzichtig met de blikjes caramel!

Allergenen Informatie

Voor dit banoffee pie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven