Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banoffee Pie recept
Banoffee Pie recept

Banoffee Pie


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 2,5 uur. Zorg dat het blikje constant onder water blijft (anders kan het uit elkaar knappen).
Laat het nu afkoelen, de melk is in karamel veranderd.
(Je kunt ook meerder blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed)
Doe de koekjes in een diepvrieszak en verkruimel het met een deegroller, je kunt ook de blender gebruiken.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm (24 cm doorsnede) het mooiste is een echte pievorm.
Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem.
Schil de bananen, snijd ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.
Klop de slagroom bijna stijf, voeg de poedersuiker en de klopvast toe en klop het geheel stijf.
(door de poedersuiker en de klopvast zal de slagroom niet snel inzakken en waterig worden)
Bedek de pie met de slagroom en rasp er eventueel nog wat chocolade over.

Allergenen Informatie

Voor dit banoffee pie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven