Banketstaaf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de en de voor 2/3e in een kom en 1/3e op een schoteltje.
    De 125 gram boter halveren.
    De ene helft terug in de koelkast, de overige helft in de kom met twee messen klein snijden (er niet met de handen aankomen).

    50 cc koud toevoegen, beetje bij beetje door het meel/botermengsel in de schaal roeren (niet met de vingers).
    Beetje (niet van de schotel) op tafel uitstrooien en hier de deegroller doorheen halen.
    Deegbal op de leggen, beetje van schoteltje er over strooien.
    Deeg uitrollen in de lengte en daarna in drieën vouwen.
    Beetje van schoteltje erover.
    Gevouwen pakketje een kwart slag draaien.
    Weer in de lengte uitrollen, in drieën vouwen.
  2. Beetje erover, kwart slag draaien (eventueel flippen) en een derde keer uitrollen in de lengte.
    De helft van de boter uit de koelkast (circa 30 gram) in stukjes snijden en verdelen over de lap deeg.
  3. De lap deeg in drieën vouwen.
    Leg deegpakket op een bord en plaats dit een half uur in de koelkast.

    Na het halve uur het deeg uit de koelkast halen en bovenstaande stappen van uitrollen, in drieën vouwen, kwartslag draaien drie keer herhalen.
    Op het eind de rest van de boter weer in kleine stukjes snijden en in drieën vouwen en vervolgens dat pakketje weer een half uur in de koelkast zetten.

    Na een half uur deeg uitrollen in een lap van circa 12 centimeter breed en 45 centimeter lang.
    Randen nat maken met koud .
    De spijs op ongeveer 1/3e van de rand van het deeg leggen (net boven het midden).
    Deeg oprollen van leeg stuk naar boven.

    Bakblik “invetten” met .
    Staaf op het blik leggen.
    Staaf bestrijken met een geklopt .

    Bakplaat 40 minuten in de oven op 180 graden.

    Na het bakken de staaf zo snel mogelijk met bestrijken.
25
25
25

Variaties op Banketstaaf

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Banketstaaf
VariatieAantalGang
Banketstaaf/-letter1Sinterklaas
Kerstbanketstaaf1Kerst
Amandelbanketstaaf1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
641 kcal
32%2564 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
73 g.
28%292 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banketstaaf