Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananencake met kokos recept
Bananencake met kokos recept

Bananencake met kokos


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Een bakblik of ovenschaal van 20 bij 30 cm invetten (de bodem met bakpapier bekleden) en het beslag erin scheppen en uitstrijken. Twee eiwitten stijfkloppen. Op het laatst 50 gram suiker en 75 gram geraspte kokos erdoor kloppen en 1-2 eetlepels eidooier (maar alleen heel voorzichtig er doorroeren, anders wordt het slap). Dit over de cakemassa verdelen. De cake bij 175 C 45 minuten bakken, wat laten afkoelen, op een doek keren en op een rooster omdraaien. Laten uitdampen en in blokjes snijden. Met poedersuiker bestrooien.

Serveersuggesties

Variatie: cake met ananasplakjes. Je maakt de cake gewoon volgens eigen recept. Je doet een laagje witte basterdsuiker op de bodem van de cakeblik. Hier leg je de uitgelekte plakjes ananas op. Nu doe je het cakebeslag in de blik en dan in de oven. Als de cake klaar is en je het uit het blik hebt gehaald, heb je de plakjes ananas op de bovenkant van je cake liggen.

Allergenen Informatie

Voor dit bananencake met kokos recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven