Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananenbrood met appel, rozijnen en walnoten recept
Bananenbrood met appel, rozijnen en walnoten recept

Bananenbrood met appel, rozijnen en walnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden. Cakeblik met bakpapier bedekken.
Zeef het speltmeel boven een kom en meng met bakpoeder en kaneel. Voeg de appels toe aan dit mengsel en roer goed door zodat alle appels bedekt zijn met meel.
Voeg de olijf-, en walnootolie toe aan de rozijnen en meng dit met de losgeklopte eiwitten en geprakte bananen.
Voeg dit bananen mengsel toe aan het meel/appel mengsel en spatel alles door elkaar. Mengsel in cakevorm scheppen en in circa 45 minuten in het midden van de oven bakken. Daarna nog 15 minuten in het bakblik laten koelen. Na 15 minuten de cake uit het blik halen en op een rooster verder laten afkoelen.

Serveersuggesties

Vervang de walnoten door circa 5 gedroogde vijgen in stukjes gesneden.

Allergenen Informatie

Voor dit bananenbrood met appel, rozijnen en walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven