Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananen kruimeltaart met chocoladesaus recept
Bananen kruimeltaart met chocoladesaus recept

Bananen kruimeltaart met chocoladesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf 250 gram fijn meel en de 100 gram boter samen tot een kruimeldeeg. Voeg de 100 gram poedersuiker toe. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met de punt van de mes de vanillezaadjes eruit. (Tip : Doe het overgebleven stokje in een pot met witte suiker. De vanillesuiker die je op deze manier krijgt is vele malen smakelijker dan de kant-en-klare produkten) Klop de 2 eieren op en voeg de vanille toe. Voeg toe aan de kruimelmix van stap 1 en kneed tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg in de koelkast te rusten gedurende 1 uur. Na 1 uur rust het deeg uitrollen en een springvorm van 20 cm doorsnede bekleden met het deeg. Stort de taartvorm vol met bakbonen en bak de taart gedurende 17.5 minuten op 180 graden C. (Dit is het zgn. blindbakken). Na de baktijd de bakbonen verwijderen. Verhit een anti aanbakpan en voeg de boter en suiker toe en maak een caramel. Als het stadium van caramel bereikt is de pan van het vuur halen. Snijd de bananen in de lengte en voeg ze samen met de 6 eetlepels room toe aan de caramel. Zorg er voor dat de bananen geheel bedekt worden door de room en de caramel. Doe de mix in de taartvorm. Wrijf de 35 gram boter, 35 gram meel en de mespunt kaneel tot een kruimeldeeg. Strooi het kruimel deeg over de mix in de taartvorm. Bak 10 minuten op 180 graden C. of tot de bovenkant goudbruin is. Verhit de 100 mililiter room. Als de room kookt, neem de pan van het vuur en voeg de 50 gram chocolade toe. Roer net zolang tot de chocolade geheel gesmolten is. Serveren: Snijd de taart in 12 punten en serveer met de chocoladesaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bananen kruimeltaart met chocoladesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven