Bananasplittaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Mengkom
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in.
  2. Giet de in een mengkom.
  3. Meng de , de en het met de .
  4. Voeg de , de en de toe en roer het geheel tot en glad beslag.
  5. Giet het deeg in de vorm en bak het ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.
  6. Laat de bodem afkoelen.
  7. Sluit de taartring om de bodem.
  8. Week de in koud water.
  9. Pel 3 en snijd ze in schijfjes.
  10. Besprenkel de met 2 eetlepels .
  11. Knijp de uit en los hem op laag vuur op.
  12. Haal de van het vuur en roer er 3 eetlepels doorheen.
  13. Roer de vervolgens door de rest van de .
  14. Klop de stijf met de .
  15. Spatel de door de .
  16. Bedek de taartbodem met een dun laagje yoghurtmousse.
  17. Leg de bananeplakjes erop en verdeel de rest van de yoghurtmousse eroverheen.
  18. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  19. Pel de overige banaan en snijd hem in schijfjes.
  20. Besprenkel hem met de rest van het .
  21. Hak de chocolade in stukjes.
  22. Doe de chocolade in een plastic zakje en bind het zakje goed dicht.
  23. Smelt de chocolade in warm water (niet kokend!) en knip een hoekje van het zakje af.
  24. Garneer de taart met de gesmolten choclade, de banaan, de en evt.
  25. de vruchtensnoepjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, yoghurt, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenootjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, yoghurt, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en pure chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%1984 kcal
Vetten
8 g.
11%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananasplittaart