Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baklava recept
Baklava recept

Baklava


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 1 eetlepel kaneel, 1/2 kopje suiker en de amandelen. Vet een ovenschaal in met boter en leg er een paar met boter ingevette vellen bladerdeeg in. Leg nu een laagje van het mengsel er in. Weer wat bladerdeeg en weer wat van het mengsel enz, enz. Als laatste met een paar vellen afdekken (6-8 vellen). Met een mes er ruitjes in snijden, met een beetje water besprenkelen en in een niet te hete oven 1 uur bakken. Maak ondertussen een siroop door in een pan 2 kopjes water, 3 kopjes suiker, 1 kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen en dit 15 minuten hard laten koken. Als alles klaar is de baklava in vierkantjes snijden en de siroop er over heen gieten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit baklava recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven