Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart Wilhelmina-Tonia recept
Appeltaart Wilhelmina-Tonia recept

Appeltaart Wilhelmina-Tonia


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ons familierecept, de afgelopen 35 jaar geperfectioneerd: Appels schillen, ontkernen en in kwarten, achten en vervolgens zestienden delen. Appelpartjes in kom met deksel (of pan) doen. Dit is voor het op smaak brengen, niet om op het vuur te zetten! Suiker, vanillesuiker en gewassen krenten en rozijnen met rum, maizena en kaneel in de kom doen. Met deksel afsluiten en met twee handen krachting heen en weer schudden voor een gelijkmatige verspreiding van de maizena en kaneel. Met gesloten deksel laten staan tijdens de bereiding van het deeg. Van bloem, boter, suiker, zout en half geklopt ei deeg kneden. Deeg in drie gelijke delen verdelen. Met één deel de bodem van een ingevette springvorm (doorsnede 24 cm) bedekken. Tweede deel in delen tussen de handen tot slierten van 1,5 cm doorsnede rollen en hiermee de randen voor de helft van de hoogte bekleden door de slierten plat te drukken tegen de wanden en aan de bodem te laten hechten. Appelmengsel in de beklede vorm doen. Met de handen appels, rozijnen en krenten enigzins verdelen en door drukken laten inklinken voor de stevigheid. Derde deel deeg in 5 stukjes verdelen. Van elk stukje een sliert van 1,5 cm dik vormen en die dwars over het appeloppervlak leggen. 3 slierten in één riching, daar schuin overheen twee slierten om een ruitpatroon te vormen. Gehele bovenkant bestrijken met de andere helft van het losgeklopte ei. In een oven van 175 graden C. 45 minuten bakken tot het deeg goudbruin en gaar is. Eventueel direct na uit de oven nemen, bestrijken met suikerwater (3 flinke theelepels suiker in bodempje heet water) voor een mooie glans over het deeg. Eet smakelijk! Variatietip vulling: voeg walnoten, pecannoten of amandelschaafsel toe aan het appelmengsel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit appeltaart wilhelmina-tonia recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven