Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart met gele room recept
Appeltaart met gele room recept

Appeltaart met gele room


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden C. Gebruik een springvorm van 28 cm.



Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg. Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden. 

Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 milliliter van de slagroom (= 1,5 deciliter) (let op dat alle klontjes weg zijn). het moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

Let op:

Op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. Dan de laatste 2 minuten van de baktijd de folie er af halen. Laat de taart na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast opstijven.

Serveersuggesties

Wij zijn helemaal gevallen voor de Wellant, een nieuw appelras dat het erg goed doet in de taart en appelmoes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart met gele room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven