Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart, de lekkerste ooit! recept
Appeltaart, de lekkerste ooit! recept

Appeltaart, de lekkerste ooit!


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden (gas), 190 graden (elektrisch).

Bereidingswijze:
Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand 10 minuten goed kneden, met een deegmachine ook ca 10 minuten op de middelste stand tot een soepel deeg.
Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in, ook de zijkanten met bakpapier bekleden.

Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. (Handig met de speciale appelscheider). Besprenkel de partjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan (eventueel).
Zet de partjes rechtop tegen de rand van de vorm en werk van buiten naar binnen. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Houd een appel 'achter' voor de afwerking van de taart.
Roer met een vork of garde dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanille(suiker) en circa 150 mililiter van de slagroom tot de klontjes weg zijn. Het moet een romig geheel zijn.
Kook de rest van de slagroom, blijven roeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom.
Zet de pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook.
Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
Leg op de pudding de dun gesneden schijfjes appel in de vorm van een 'bloem' of naar keuze (voor de afwerking)
Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in ca. 70 min. gaar en goudbruin.
Let op, op tijd een stuk alufolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. Dan de laatste 2 min van de baktijd de folie er weer afhalen. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan, zo'n 5 minuten.
Druk eventueel een houten lepel tussen de deur zodat de oven iets open staat en laat de staart in de springvorm zitten tot hij afgekoeld is.
Open dan pas de springvorm.
De taart is het allerlekkerste als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!!

Serveersuggesties

Je kunt er slagroom op doen, maar persoonlijk vind ik dat intens jammer. Bewaartip: als de taart goed is afgekoeld en je hebt de springvorm verwijderd, dan kun je de taart op de bodem van de springvorm laten zitten, doe er een grote plasticzak, luchtdicht over heen en goed dichtmaken. (bijv. plastic pedaalemmerzak) en zet de taart in de koelkast. Hij is ook lekker om eens met een rum-rozijnen kookpudding te maken. Het deeg klaarmaken en dan als bol in folie verpakt koud laten worden in de koelkast. Vervolgens met deegroller plat maken, gaat gemakkelijker dan terplekke het deeg uitdrukken in de vorm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart, de lekkerste ooit! recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appeltaart, de lekkerste ooit! heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Fantastisch recept. Maar toch iets minder makkelijk te maken dan je zou denken. Nu 3x gemaakt en de allereerste keer was hij het allerlekkerst. Toen had ik hem gemaakt met appels die ik op mijn werk ... Lees reactie
    Jan gaf dit recept op 6 september 2016 5 uit 5 sterren
  • Dit is een mooi recept waar mevrouw Hilda Huiskamp een prijs mee gewonnen heeft in een wedstrijd van Omroep Gelderland. Het zou grietje56 sieren wanneer ze de bron van dit recept zou hebben vermeld.
    Ietje gaf dit recept op 17 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven