Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart recept
Appeltaart recept

Appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed boter, bloem, suiker en zout tot een samenhangende bal en laat deze bal een half uur op een koele plaats stijf worden. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in smalle plakjes (2 3 mm). Bewaar die tot gebruik in water om verkleuren te voorkomen. Maak ze voor het vullen goed droog. Neem ongeveer de helft van het deeg rol dit uit. Smeer de bodem en de rand in met boter en strooi er paneermeel overheen. Leg de appelplakjes in de vorm en strooi er telkens rozijnen, suiker en kaneel tussen. Maak van het overgebleven deeg reepjes. Leg de reepjes kruiselings over de taart en plak de reepjes stevig op de wand van de taart. Maak van het overgebleven deeg een smalle reep en druk die op de buitenrand van de taart, dus over de uiteinden van de reepjes. Klop het ei los en bestrijk de reepjes hiermee. Schuif de vorm op het rooster in de oven en bak hem bij ca. 175 graden 45 60 minuten. Haal de vorm uit de oven en strooi er nog wat grove suiker oven. In de vorm laten afkoelen en daarna voorzichtig eruit halen. Strooi er nog wat grove suiker over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Welke maat springvorm gebruikt u?
    Sabrina gaf dit recept op 16 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven