Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart recept
Appeltaart recept

Appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng meel, boter, suiker en zout en kneed dit met een mengmachine of met de hand tot een soepel deeg en laat het gedurende een uur rusten in de koelkast.
Schil en snijd de appels in plakjes en de abrikozen julienne. Denk erom dat de klokhuizen compleet verwijderd zijn, een vliesje uit een klokhuis is niet aangenaam in de mond.
De citroen schoonmaken, met een speciaal daarvoor gemaakte tool, de citroen raspen en vervolgens één helft van de citroen uitpersen. Dit sap mengen met de appelplakjes om bruineren te voorkomen.
Daarna nog een afgestreken theelepeltje kaneel erdoor mengen.

Rol met een deegroller het deeg op een met meel bestrooide ondergrond uit tot een plak met een dikte van 4 mm. Steek met de opstaande rand van een springvorm een cirkel uit de deegplak.
Met de zijkant van de springvorm kunt u de zijkant van de taart markeren en met een mesje uitsnijden. Van het overgebleven deeg stroken van 1 cm snijden. Beleg de bodem met bakpapier en leg hierop de uitgestoken ronde plak deeg.
Monteer de springvorm en breng voorzichtig de zijkant aan, als het deeg te slap is kan dit ook in twee of meerdere keren. Nu de taart vullen met het fruit, dit kan natuurlijk op meerdere manieren.
De plakjes appel netjes in laagjes leggen, daarover wat van het andere fruit strooien.
Dit proces herhalen tot het fruit op is of boven de rand uit steekt.
Of het fruit en citroenrasp mengen en in de taartvorm doen.

Leg boven op de taart de smalle deegstroken in ruitvorm en plaats de taart in het midden van een voorverwarmde oven en laat de taart gedurende 1 uur op 180 graden staan.

Serveersuggesties

Warm opdienen, met een toefje slagroom.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven