Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelkwarktaart met kruimellaag recept
Appelkwarktaart met kruimellaag recept

Appelkwarktaart met kruimellaag


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Vet een springvorm (26 cm doorsnede) goed in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte.
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, de gemalen hazelnoten (of amandelen) snuf zout en de koude boterblokjes in de keukenmachine en maak er een kruimelig deeg van.
Doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi met paneermeel. Zet de springvorm en de rest van het deeg (in folie wikkelen) 20 minuten in de koelkast.
Schil intussen de appels en snijd ze in vieren en halveer ze nog een keer, besprenkel ze met het citroensap.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een kom romig. Voeg de griesmeel, bloem, mascarpone en de kwark toe en roer alles goed door elkaar.
Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel ze over de bodem. Giet voorzichtig het kwarkmengsel erop. Verkruimel de rest van het deeg er gelijkmatig over, doe er nog wat grof gehakte hazelnoten doorheen.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart ca. 75 minuten (als de bovenkant te bruin wordt dek dan af met alufolie).
Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen, zet in de koelkast om helemaal op te stijven voordat je hem aansnijdt.

Serveersuggesties

De bodem is ook erg lekker voor cheese cakes!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelkwarktaart met kruimellaag recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven